Medieval Wall

O nama

Članci koje ćemo objavljivati na ovome blogu baviti će se temama iz srednjega vijeka. Kroz njih želimo ovo razdoblje približiti širem čitateljstvu kroz zanimljiv i čitak jezik, nikako ne smanjujući njihovu stručnost. Inzistirati ćemo na kvalitetnoj literaturi, koja će biti navedena uz svaki članak. Geografski ćemo se orijentirati na područje Hrvatske i Srednje Europe, no ne isključujući druge regije.

Tea Gudek Šnajdar

Tea Gudek Šnajdar

Idejna začetnica projekta, glavna urednica i autorica tekstova. Rođena je 7. kolovoza 1986. godine u Zagrebu. Završila je preddiplomski studij povijesti umjetnosti i povijesti na Filozofskom fakultetu u Rijeci, te diplomski studij povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Zainteresirana je za teme iz srednjovjekovne umjetnosti, osobito profanog i obrambenog graditeljstva. Radove objavljuje u stručnim i popularnim časopisima. Tea također objavljuje svoje članke na blogu culturetourist.com.

e-mail → [email protected]

Marin Mikloška

Marin Mikloška

Suradnik i autor članaka na portalu. Rođen je 19. srpnja 1987. u Rijeci. Završio je preddiplomski studij povijesti na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Cilj mu je baviti se istraživačkim radom. Zainteresiran je za teme vezane uz srednji vijek, a posebno za one vezane uz hrvatsko rano srednjovjekovlje.

e-mail → [email protected]

Marijan Nikić

Marijan Nikić

Prevodi, lektorira i korigira tekstove na engleskom. Rođen je 26. travnja 1984. godine u Zagrebu. Završio je diplomski studij računarstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Sklonost jezicima pokazuje od najmlađih dana, a prevođenjem tekstova, literature i službenih dokumenata s hrvatskog na engleski i obratno bavi se još od srednje škole, uz mentorstvo tadašnje profesorice, sudskog tumača za engleski jezik.

Marijan Šnajdar

Marijan Šnajdar

Suosnivač portala, odgovoran za dizajn, implementaciju, održavanje stranice i tehnička pitanja. Rođen 11. svibnja 1983. godine u Rijeci. Završio je studij informatičkog dizajna na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. Trenutno, Marijan radi kao UX dizajner u Booking.com u Amsterdamu.

e-mail → [email protected]
web → web-craftsman.com

Nagrade i priznanja

Art History Blog Award Naše prvo priznanje. Ponosni smo što nam je dodijeljena 2010 Top Art History Blog Award nagrada sponzorirana od Online PhD Programs!

Arvixe Galaxy Tab CompetitionČast nam je da je Medieval Wall proglašen kao pobjednik Arvixe hosting Samsung Galaxy Tab Competition Winner natjecanja.

 

Autorska prava

Svi tekstovi ovog bloga zaštićeni su autorskim pravima.

Uvjeti korištenja

Pregled materijala i sadržaja ovog bloga dopušten je samo u edukativne i osobne svrhe. Bilo kakvo reproduciranje ili distribucija tekstova sadržanih na Medieval Wallu, u komercijalne svrhe, dozvoljeno je samo uz prethodno pismeno odobrenje autora. Ne preuzimamo odgovornost za sadržaj stranica vanjskih linkova.